בס"ד
הם מגרים, הם טעימים, הם נותנים לנו תחושה של פינוק וכיף בחיים. אבל אחרי זמן קצר אנו חשים האומללים שבבני האדם.
יש מזונות מעוררי אנרגיות, יש מזונות מרגיעים, יש מזונות מרדימים, אבל כדאי לדעת שיש גם מזונות הגורמים לדכאון. נכון שלא לכל אחד. זה כנראה קשור לנטייה מסויימת. כדאי שכל אחד יבדוק לעצמו.
זהו הסוכר. בעיקר השוקולד.
אין ספק שהסוכר הלבן מזיק מאוד לגופנו. הוא משמין, הוא הורס תאים, מפריע לבניית העצמות, הורס שיניים . אכן, כוחו גדול מאוד ורצוי להימנע ממנו או להפחית כמה שאפשר.
והסוכר משפיע גם על מצב הרוח.
יש בני אדם הנוטים לדכאונות והם נמשכים במיוחד לסוכר, לשוקולד. אך הוא מגביר בהם את הדכאון ויוצר צורך חזק ל"מנת" סוכר נוספת (שוקולד, עוגות עשירות) ואז הם נעשים מדוכאים יותר וצורכים עוד סוכרים וכן הלאה.
יש משהו במתוק המתוק הזה שמושך כל כך ונראה לנו כי יוסיף מתיקות רבה לחיינו. יתכן. רק שהשאלה היא כמה זמן תחזיק תחושת המתיקות הזאת? כמה זמן נרגיש מאושרים בזכות השוקולד בלגי ממולא ומדהים שאכלנו.
לא הרבה.
כי המתיקות הזאת יכולה להיות מסוכנת לפעמים.
אין כוונתי לסוכרתיים. לאלה שנאסר עליהם לאכול סוכרים והם מסתפקים בתחליפים לא נעימים ובעלי טעם לוואי שעושים להם את החיים פחות מתוקים, אך יותר בריאים עבורם.
אולי זה קשור לזה. אולי זוהי בעייה הבאה בגלל נטייה לרגישות סוכרתית, נטייה לסכרת ח"ו. הבדיקות מראות שהכל כשורה ובכל זאת כדאי לשים לב.
חושקים במתוק, מקבלים אותו, אוכלים אותו בהנאה. לוקח לזה בערך שעה ועוד קצת להשפיע. פתאום חשים דיכאון עמוק. פתאום המתיקות הופכת למרירות. הפנים נעשות לחוצות וכואבות. האדם עובר מטמורפוזה. משמח ונעים הופך לעצוב ושתקן עד בכי.
לכן רצוי שמי שיודע על עצמו שהוא בעל נטייה כלשהי לדכאון, שיבדוק עצמו. בכל פעם שאוכל שוקולד יבדוק מה זה עושה לו.
או לחילופין בכל פעם שירגיש אומלל עד מוות ינסה לרשום לעצמו מה אכל.
יתכן שלפני השינה אכלתם עוגה עתירת קלוריות וקצפת, או גלידה עשירה. קמתם בבוקר אומללים מאוד? נסו להיזכר. לפעמים זה קשור.
נזק נוסף המוכר יותר של המתוק בכלל ושוקולד בעיקר - מלבד עודפי קלוריות - הוא השפעתו על ילדים היפראקטיביים.
היום יודעים שילדים היפראקטיביים צריכים להימנע מאכילת שוקולד. ובכלל מאכילת מתוק יתר. זה מתסיס אותם והם נעשים כאחוזי תזזית. יתכן שאלה עלולים להתגלות גם כמי שמושפע מהסוכר בתחושותיו, במצבי רוחו.
כדאי לבדוק ולשים לב. בעיית הדכאונות נעשית נפוצה מאוד, לא פחות מהממתקים המשודרגים המופצים. זה לא תמיד קשור, אבל כדאי לבדוק. בהחלט יכול להיות שהכל בגלל קוביית השוקולד!
הם מגרים, הם טעימים, הם נותנים לנו תחושה של פינוק וכיף בחיים. אבל אחרי זמן קצר אנו חשים האומללים שבבני האדם.
יש מזונות מעוררי אנרגיות, יש מזונות מרגיעים, יש מזונות מרדימים, אבל כדאי לדעת שיש גם מזונות הגורמים לדכאון. נכון שלא לכל אחד. זה כנראה קשור לנטייה מסויימת. כדאי שכל אחד יבדוק לעצמו.
זהו הסוכר. בעיקר השוקולד.
אין ספק שהסוכר הלבן מזיק מאוד לגופנו. הוא משמין, הוא הורס תאים, מפריע לבניית העצמות, הורס שיניים . אכן, כוחו גדול מאוד ורצוי להימנע ממנו או להפחית כמה שאפשר.
והסוכר משפיע גם על מצב הרוח.
יש בני אדם הנוטים לדכאונות והם נמשכים במיוחד לסוכר, לשוקולד. אך הוא מגביר בהם את הדכאון ויוצר צורך חזק ל"מנת" סוכר נוספת (שוקולד, עוגות עשירות) ואז הם נעשים מדוכאים יותר וצורכים עוד סוכרים וכן הלאה.
יש משהו במתוק המתוק הזה שמושך כל כך ונראה לנו כי יוסיף מתיקות רבה לחיינו. יתכן. רק שהשאלה היא כמה זמן תחזיק תחושת המתיקות הזאת? כמה זמן נרגיש מאושרים בזכות השוקולד בלגי ממולא ומדהים שאכלנו.
לא הרבה.
כי המתיקות הזאת יכולה להיות מסוכנת לפעמים.
אין כוונתי לסוכרתיים. לאלה שנאסר עליהם לאכול סוכרים והם מסתפקים בתחליפים לא נעימים ובעלי טעם לוואי שעושים להם את החיים פחות מתוקים, אך יותר בריאים עבורם.
אולי זה קשור לזה. אולי זוהי בעייה הבאה בגלל נטייה לרגישות סוכרתית, נטייה לסכרת ח"ו. הבדיקות מראות שהכל כשורה ובכל זאת כדאי לשים לב.
חושקים במתוק, מקבלים אותו, אוכלים אותו בהנאה. לוקח לזה בערך שעה ועוד קצת להשפיע. פתאום חשים דיכאון עמוק. פתאום המתיקות הופכת למרירות. הפנים נעשות לחוצות וכואבות. האדם עובר מטמורפוזה. משמח ונעים הופך לעצוב ושתקן עד בכי.
לכן רצוי שמי שיודע על עצמו שהוא בעל נטייה כלשהי לדכאון, שיבדוק עצמו. בכל פעם שאוכל שוקולד יבדוק מה זה עושה לו.
או לחילופין בכל פעם שירגיש אומלל עד מוות ינסה לרשום לעצמו מה אכל.
יתכן שלפני השינה אכלתם עוגה עתירת קלוריות וקצפת, או גלידה עשירה. קמתם בבוקר אומללים מאוד? נסו להיזכר. לפעמים זה קשור.
נזק נוסף המוכר יותר של המתוק בכלל ושוקולד בעיקר - מלבד עודפי קלוריות - הוא השפעתו על ילדים היפראקטיביים.
היום יודעים שילדים היפראקטיביים צריכים להימנע מאכילת שוקולד. ובכלל מאכילת מתוק יתר. זה מתסיס אותם והם נעשים כאחוזי תזזית. יתכן שאלה עלולים להתגלות גם כמי שמושפע מהסוכר בתחושותיו, במצבי רוחו.
כדאי לבדוק ולשים לב. בעיית הדכאונות נעשית נפוצה מאוד, לא פחות מהממתקים המשודרגים המופצים. זה לא תמיד קשור, אבל כדאי לבדוק. בהחלט יכול להיות שהכל בגלל קוביית השוקולד!